L'illa del tresor (resum)

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,6 KB

 

13. Amor fatal en decúbit supí

En Gervasi Fenolleda, propietari de Lignits de l’Ebre S.L., es troba tancat al seu despatx, on no gosa obrir els ulls per tal de no veure el sofà de cuir vermell que hi ha al bell mig del saló, on sempre s’hi han assegut orgullosos els membres de la família Fenolleda i, on ara reposa una fotografia de la flamant model i artista italiana Claudia Cardinale, que va causar furor a l’Europa dels 60.

Gervasi mira els quadres que pengen de les parets de l’estança, tot ells honorables membres de la família que han estat afortunats, tant en els negocis com amb les dones, de manera que han tingut diverses amants, entre elles, la Natàlia, la minyona de la casa, que encara l’acompanya, i han comès diverses malvestats i actes poc honorables. Ell no ha estat capaç de fer res, per això li fa l’efecte que tots ells el miren amb aires de superioritat. A més, ell, Gervasi, no té més que una fotografia d’una model internacional amb qui ell sol es “diverteix”. Què pensarien els seus avantpassats si ho sabessin? I la Natàlia, la fidel minyona de la família?

Finalment, es planteja deixar de ser “infidel”, amb aquesta fotografia, a la seva dona, la Júlia Figueres, propietària de Lignits del Segre S.L., i apunyalar la foto, mentre reposa al mig del sofà de cuir vermell, amb un punyal de plata de la família. (Resum de Roger Negredo)

14. Guardeu-vos de somiar genives esdentegades

En Marcel· se n’ha d’anar de casa uns dies per portar carbó a Tortosa, cosa que l’alegra molt, ja que així podrà veure la Paulina, una prostituta. De totes maneres, ell era un home casat, amb la Gabriela, una dona que resulta que, des que van tenir el fill, el Carles, s’ha obsessionat amb el petit, desconfia de tothom i ha descuidat el seu marit. Fins i tot està convençuda que el seu fill està malalt, tot i que dos metges li diuen el contrari. Però ella, ben creguda que al nen li passa alguna cosa, decideix anar a Lleida per consultar-li la qüestió a una bruixa. L'Adelaia, mare de la Gabriela, també estava molt preocupa pel seu nét ja que ella havia somiat que se li queien les dents, cosa que és símbol que es morirà algun familiar properament.

A Lleida, la bruixa li diu a la Gabriela que el petit ha estat maleït, i que la persona que li vol fer mal és aquella que sigui la primera a donar-li un petó al nen quan arribin a Mequinensa. Aquesta és la raó per la qual ella, al baixar de l’autobús, li clava una navalla, que duia per al seu marit, a la persona que primer li fa el petó a la criatura. El conte té un final obert ja que no arribem a saber si és el Marcel·lí, l’Adelaia o bé la Carlota, mare del Marcel·lí, la persona que estan jutjant. (Resum de Lucía Franco)

Entradas relacionadas: