Informatius 2

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,06 KB

 

INFORMATIUS Els informatius són un programa com la resta. Miren Sempre la competència. Trien les notícies amb un criteri com és el target a qui s’adrecen. Els informatius, Per tant, prenen partit en la lluita constant de l’Audíència: sempre es Plantegen què fer per tal que l’Audíència es senti còmode i així captar nous Espectadors. A l’hora d’escollir quina és la font d’informació de la Notícia, com a periodistes: -donem preferència a la proximitat d’aquest mitjà amb el Fet. -estem acostumats a un tipus de tractament de les notícies Per part del mitjà i, per aquest motiu, l’escollim: busquem la font que ens Ofereix el tractament que ens interessa.

En TV, totes les cadenes pretenen captar l’Audíència que Està acostumada al seu tractament de les notícies, però també intenta arribar a Públics fronterers amb canvis constants de format. MODEL ESTÈTIC I INFORMATIU DELS INFORMATIUS: EL PLATÓ

Els informatius es fan als platons perquè es vol donar Una espectacularitat important (aspecte religiós, fins i tot) als llocs on S’ofereix la informació. El model estètic dels informatius s’adapta a la Situació social actual. Ara, però, els canvis socials també tenen transcendència En la selecció informativa, on les imatges han pres importància i el seu valor informatiu n’ha perdut.


Hi ha constantment, per tant, un canvi d’estructura dels Informatius, adaptada a la situació social actual:Visió plana dels presentadors:Els presentadors es mouen en un espai gran: estan drets, Fan entrevistes a una altra zona... Ara s’enfoca dels ulls cap amunt als Presentadors, perquè dóna la sensació que està en un lloc ampli. La situació Democratitzadora actual fa que no s’opti pel contrapicat, que posa el presentador en un pedestal. Estructura de les notícies: La majoria de les notícies ofertes en imatges per Televisió tenen un valor informatiu molt baix. Ex: assassinats de nois negres a Mans de la policia americana. “Ya tenemos otro víDeó...” I sovint tenen una Transcendència social molt més gran de la que es mereixen. Últimament els Informatius donen molta importància a un seguit d’imatges que, en els criteris Clàssics d’importància informativa, no en tenen gaire.

Entradas relacionadas: