Intermezzo Joan maragall

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,76 KB

 

 Joan Maragall: va néixer al 1860 a Barcelona i va morir el 1911, els seus pares tenien una empresa textil. Va fer batxillerat. Va tindre 2 períodes: fins als 15 i dels 19 als 24. El primer es la infancia i el segon es l'epoca d'estudiant de dret a la universitat de Bcn. Al acabar els estudis va treballar d'advocat però es va decantar pel periodisme. Va treballar al diari de Bcn i va gaudir d'un gran prestigi a la burgesia barcelonina, va publicar diversos poemes a revistes com l'oda infinita o la vaca cega.


context històric: modernista del finals de s, XlX i inicis del s, XX.

estructura: 27 poemes dividits en 3 parts: visions (cap al passat), intermetzzo (14 poemes q reflexionen del pas del temps al llarg de l'any) i cants (cap al futur). Te influencia de Henry Ibsen.visions: lectura dels mites romantics de personatges tractats pels autors de la renaixença com Víctor Balaguer o el compte Arnau. Les visions son narratives en vers, en alguns poemes podem veure una veu narrativa onmniscient i en daltres un breu dialeg.

intermezzo:  parla d'escenes quotidianes domesitques, amb temes religiosos, el mon infantil, les festes populars, l'estiueig, i l'amor. Els poemes estan ordenats amb una seqüencia del temps

cants:  Estil modernista i vitalsita

Entradas relacionadas: