Joan brossa moviment literari

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,27 KB

 

Manlleus: paraules que s'han integrat. Castellanismes:burro, entrega, alabar, mosso. Gal·licismes:dossier, suite, menú, beix. Italianismes:casino,pilot,fragata,arsenal.Anglicismes:xampú,trailer,club,flaix.

Neologismes:paraules noves que s'han incorporat a la nostra llengua i que s'han adaptat al nostre sistema lingüístic. Grafit de l'Itàlia o pírcing de l'angles.

Subordinació adjectiva: les bombetes que han canviat recentment son de baix consum

Tipus de proposicions: Explicatives (El camioner, que transportava materies perilloses, es trobava malament)

Especificatives: Els nens que beuen refrescos excitants tenen mes dificultats per concentrar-se

La camisa que m'he posat estava neta i planxada

El noucentrisme i les avantguardes

Entre 1906-1939 la literatura catalana presenta un període de renovació amb 2 moviments contraposats: Noucentisme: moviment cultural que va predominar a Catalunya entre 1906-1923 que volia dotar d'institucions nacionals la societat catalana. Col·laboren artistes, intel·lectuals, polítics, burgesos, per impulsar la transformació de la societat. Autors: Eugeni d'Ors, poeteç de l'escola Mallorquina (Miquel costa i Joan Alcora) Josep Carner Avantguardes:moviments diversos que a partir de 1916 trenquen radicalment amb la tradico creativa(Noucentisme) i revolucionen els plantejaments estetics. Primera etapa: on predomina el Futurisme(Joant Salvat-Papasseit)Segona Etapa:on predomina el subrrealisme(Salvador Dalí, Josep Vicent Foix)Ens trobem davant de l'autoretrat d'un pintor neoromàntic poc conegut no sabem gran cosa de la seva biografia. Tanmateix, actualment s'estan fent d'escobertes que en revelen espectes i circumstàncies impensables, que el trauran de l'immerescut oblit en què han caigut ell i la seva obra, els quals esdevindran immortals. Algunes de les seves pintures són una simfonia que captiva els sentits, ja que juga magistralment amb les gammes de colors.

Entradas relacionadas: