Josep María de Segarra

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,55 KB

 

Josep maria de segarra:  el poema dramàtic es la seva principal aportació en la seva obra teatral. És l'autor més rellevant del seus temps. Les seves obres, es caracteritzen per la forma dramàtica amb la que estan escrites i de la manera com aquest fa arribar el jo poetic. Les obres les situa en un món del passat amb una trama senzilla amb uns personaatges que evolucionen al llarg de la obra enfront a problemes amorosos que al final són solucionats. És un teatre de passions personals que provoquen l'acció dramàtica. Les seves obres sempre tenen grans dosis de sentimentalisme amb un final feliç on s'utilitza el vers. ( El Cafè de la Marina, L'hostal de la Glòria, La ferida lluminosa, la fortuna de la Sílvia, La rambla de les floristes).

Els poemes dramàtics:  La comèdia costumista en vers: (La rambla de les floristes, Judith, La ferida lluminosa) és un fenomen del teatre de postguerra pel fet de tractar el tema de la hipocresia religiosa des d'un punt sentimental.  Drames de qualitat: (la  fortuna de Sílvia, Galetea) presentar l'estat de commoció moral produït en els individus després de la 2a GM.

El Cafè de la Marina: La obra del cafè de la Marina (1933) de Josep Maria de Segarra, és una obra situada en un cafè de mariners on l'efectisme és indubtable degut aque el destí de Claudí és representat per un tros de paper. Aquesta obra es representada en diverses escenes on en Claudí mostra l'amor que sent cap a Caterina  i les bojeries que arriba a fer per ella.En Claudí, un mariner amargat, vol emigrar a Amèrica per començar una nova vida lluny del seu poble , però l'amor de la Caterina fa que aquest canviï el seu destí i crema el bitllet amb un llumí.

L'Hostal de la Glòria: És un poema dramàtic escrit per Josep Maria de Segarra ( 1931) on es vol transmetre la força del llenguatge poètic i l'emoció. Aquesta obra es ambientada a Ripoll (1823), ens presenta una trama senzilla que dona protagonisme  a personatges molt dramàtics (Glòria). La trama de l'obra gira entorn al perill que sent la Glòria per el fet de perdre el seu matrimoni ja que Andreu (el seu marit) s'ha enamorat de Roser.

Entradas relacionadas: