El jurament dels horacis

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,69 KB

 

EL JURAMENT DELS HORACIS A: Jacques-Louis David Cron: 1784 Tècn: Oli sobre Tela Est: Neoclàssic Tem: Literari Local: Musée du Louvre

Context: 1784-1785 Són els anys previs de la revolució francesa i comencen a circular les idees de la il·lustració. David es va convertir en el pintor de la revolució Agafa temes clássics però els hi dona un significat polític, per mostrar el compromís amb la pàtria.
AnalFO: 
Descripció: està dividit en 3 parts marcades per les arcades ala primera arcada hi han 3 personatges masculins Que són germans, a la segona hi ha el pare i a la tercera hi han 3 dones. Tots Els personatges van amb la vestimenta típica romana.
Predomini:la línia per sobre del color. Les figures estan tractades com A escultures.Figures perfilades delicadament Les teles són tractades amb la Tècnica dels draps molls.
Colors:càlids i brillants (ocre, vermell....) per sobre dels freds, Encara que no són molt cridaners. Dintre de la gamma destaca el vermell ja que Predomina a les 3 parts del quadre i equilibra cromàticament l’escena.
Composició:Cada grup està marcat per una arcada. Es poden emmarcar cada Grup dins d’un triangle, donant lloc a tres triangles formats per línies Rectes. El primer triangle el formen els germans, el segon el pare i el tercer I últim triangle està compost per les dones. En els personatges masculins Domina la línea recta (duresa) en canvi en els personatges femenins domina la Línea corba (suavitat).
Llum:La llum tènue ve de l’esquerra i veiem les ombres projectades. És una llum suau, però la part del darrere és molt fosca (Caravaggio).

Funció:Estètica i decorativa. Però sobretot Destaca la funció simbòlica i propagandística (lleialtat, honor i compromís amb La pàtria).

Encàrrec:La va encarregar Lluís XVI per Exposar-la als saló de París, perquè allà s’exposaven les obres dels autors més Coneguts del moment.

Entradas relacionadas: