Laura a la ciutat dels sants personatges

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,06 KB

 

Simbolisme a l’obra La Laura i la Beatriu son les dos úniques persones de tota l’obra que tenen una historia d’amor personal triada lliurement. La Laura amb en Tomas i la Beatriu amb l’estudiant. Laura a la vegada una elogoria (símbol) plena de llum, culta , educada , bonica , cosmopolita. En oposició la Teresa es es atrafegada, treballadora, obscura, amb paciencia i abnegació per sofrir tots els malpensaments dels homes de Comarquinal. Hi ha un joc de colors i olors al voltant de Laura i la Teresa. Laura es color blanc i olor moguet. La Teresa en cambi es un color negre i fa olor a poma podrida. La boira es el símbol mes important de l’obra. Aquesta es una de les principals diferencies amb Barcelona. La boira protegeix Comarquinal de les influencies negatives. També es un símbol d’aillament, distanciament i finalment, de solitud. Laura – ventafoc, barcelonina , blanc. Teresa- bruixa, comarquinal, negre.

Mite de la bella i la bestia La Laura i en Tomas es poden relacionar amb el mite de la bella i la bestia. Laura es símbol de la dona idealitzada. Bellesa física, intelectual, culte , refinada imatge espiritual i angelical. Tomas es home alt, bestia, salvatge i amb bon estomac. Es una home primari.
Freudisme a l’obra (comportament sexual dels personatges) Tomas Muntanyola- Home primari i salvatge. L’instint li pot mes que la raó. Laura- Busca l’amor platonic i espiritual. Teresa- es el personatge mes freudia perque es verge i renuncia a l’activitat de l’amor físic, aixo li porta a ser una dona frustada i amargada. Te idees de fastig cap al sexe. Tot aixo sota una capa de religiositat, que es trenca quan li diu a la Laura que s’enrolli amb qualsevol menys amb el Pere. A partir d’aquí es torna una voyeur, li agrada mirar. Te una personalitat obsesiva al final de l’obra.

Entradas relacionadas: