Literatura realista catalana en catala

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,25 KB

 

El romanticisme: Es un moviment, que va en contra del Racionalisme i valora especialment els sentiments. Es pot dir que es un moviment també idealista.Els temes principals son els sentiments i la natura.

Herman Melville: Va ser un autor Romàntic, nord América. (1819-1891). La seva obra mes representativa es Moby Dick, que va sobre una balena i el capita Ahab que la vol caçar. Aquesta obra tracvta el tema de la naturaleza, en concret el mar.

La renaixença: Es un moviment, que es produeix a Catalunya i te com a finalitat la recuperació, política, cultural i social d'aquesta.

Jacint Verdaguer: (1845-1902). Va ser un gran poeta català del Segle XIX. Els temes que sol tractar en las seves obres son la pàtria, la fe i la natura. Expressa molt els sentiments i emocions en els seus escrits. La seva obra més important es el Canigó, que explica l'origen llegendari de Catalunya.

Angel Guimerà: Va ser un escriptor català d'obres de teatre.(1845-1924). Les seves obres més importants són Mar i Cel i Terra baixa.

El Realisme: Es un moviment literari que aprofunditza molt en la realitat. En les obres realistes es tractan temes sovint reals i la sev principal característica és la descripció, es un moviment molt descriptiu.

Narcís Oller: (1846-1930). Es l'escriptor català mes destacat del realime. Les seves noveles moltes tracten sobre la societat catalana de lèpoca. La seva novela mes important es L'Escanyapobres, que tracta sobre un home avar i com el veuen els demés.

Entradas relacionadas: