Mare de Déu de les roques

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,73 KB

 

Vincle daferrament: Vincle afectiu que estableix el nadó amb les persones que se nocupen, cobreixen les seves necessitats bàsiques, el cuiden i li donen seguretat emocional. Aquestes persones sanomenen figures daferrament i són les que lo ofereixen seguretat emocional i a les quals recórrerà el nadó en cas de desconcert; generalment són el pare o la mare. També pot haver-hi una jerarquia entre els pares i leducadora, en que linfant manifesta preferència per una delles i acudeix a les altres en el cas que la primera no hi sigui.
Mary Ainsworth: Va experimentar per mesurar la seguretat de laferrament. La seva tècnica, anomenada Situació Estranya, pretenia estudiar el comportament dels infants dentre 12-14 mesos davant la presència duna persona estranya en un entorn desconegut i amb la presència o no de la mare. Partia de la idea que les relacions dels infants durant els diferents episodis de lexperiment, en les separacions i en els retrobaments amb la mare, eren el reflex del sentiment de seguretat i confiança que dipositaven en la seva mare.Episodis Situació Estranya: 1.Lexperimentador (persona extranya) acompanya la mare i linfant a una sala amb jocs i surt.


2.La mare sasseu i linfant juga i explora lentorn. Fins a quin punt linfant utilitza la mare com a base segura? 3.Lexperimentador entra a la sala, sasseu i parla amb la mare. 4.La mare surt i lexperimentador es queda amb linfant, juga amb ell i el consola si cal. Mostra ansietat? Com reacciona davant lexperimentador? 5.La mare torna, saluda a linfant, el consola si cal i lexperimentador surt. 6.la mare marxa i linfant es queda sol. Sobserva lansietat de separació. 7.Lexperimentador torna i consola a linfant. Es pot consolar per un estrany? 8.Torna la mare, saluda a linfant i el consola si cal.

Tipus daferrament: -Segur: Es mostren ansiosos en el primer moment en que la mare surt i busquen el seu contacte i mostren alegria quan torna. 65-70%  -Evasiu: no fan cas a la mare quan hi és i no ploren ni sintranquil·litzen quan marxa. No es mostren inquiets davant persones estranyes i quan la mare torna no la busquen. 20% -Doposició: busquen la proximitat de la mare, no juguen ni exploren lentorn. Quan la mare marxa sangoixen molt i mantenen lenuig quan torna, ploren i no sels pot consolar fàcilment. Busquen el seu contacte i el rebutgen alhora. 10% -Desorganitzat: són els infants més insegurs i desorientats. Tenen conductes confuses i contradictòries.

Entradas relacionadas: