Mare de Déu de les roques

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,13 KB

 
FASES DE L’AFERRAMENT SEGONS J.BOWLBY
1.PREAFERRAMENT (0-6 setmanes) El nadó prefereix els estímuls humans, preferentment la cara. No reconeix a les figures concretes que en tenen cura. Reconeixen veu i olor de la mare però no es parla d’aferrament
2.FASE DE Formació DE L’AFERRAMENT(6 setmanes/6-8 mesos) El nadó té preferència per les persones familiars. No rebutja a desconeguts. Ja coneix a la mare (CUIDADOR PRINCIPAL).
•SOMRIURE DIFERENCIAL. Somriu més en presència de la mare.
•Vocalització DIFERENCIAL. Vocalitza més en presència de la mare.
•PLOR DIFERENCIAL. Plora quan la mare marxa.
3.FASE DE L’AFERRAMENT BEN DEFINIT (6-8 mesos/ 18 mesos). Mostren ansietat de separació quan la figura d’aferrament s’allunya, por vers les persones estranyes.
4.FASE DE Formació D’UNA Relació RECÍPROCA (18 mesos) Les capacitats mentals i lingüístiques ja els permeten que la reacció amb figures d’aferrament evolucioni.
LA Situació ESTRANYA Estudi del comportament dels nens d’entre 12-24 mesos davant una persona estranya o en un entorn desconegut amb la figura d’aferrament i sense. Estudia les reaccions dels nens durant les separacions i trobades amb la mare, segons Mary la reacció era el reflex del sentiment de seguretat i confiança que dipositaven en la mare i una mesura de la qualitat del vincle establert.

TIPUS D’AFERRAMENT
1.SEGUR Els nens exploren i juguen quan la mare esta amb ells. Es mostren angoixosos en el primer moment que surt de l’habitació i la busquen, quan la mare torna mostren alegria. 
2.EVASIU No fan gaire cas quan la mare hi és, no s’angoixen quan se’n va. No es mostren inquiets amb persones estranyes, quan la mare torna no la busquen.
3.AFERRAMENT D’Oposició Quan la mare està busquen la seva proximitat i no juguen ni exploren. Quan la mare surt s’angoixen molt i quan torna segueixen angoixats. Busquen el seu contacte i a la vegada el rebutgen.
4.AFERRAMENT DESORGANITZAT Son nens insegurs i desorientats. Eviten la mare quan hi és o se n’allunyen d’ella quan apareix una persona estranya.
FACTORS QUE INFLUEIXEN EN LA Formació DE L’AFERRAMENT.
Desaparició DE LA FIGURA D’AFERRAMENT  els estudis de R. Spitz amb nadons que vivien en institucions (casa bressol infantil i llar de nens abandonats) demostren que quan desapareix la figura d’aferrament, sorgeixen dificultats emocionals importants.
DOCUMENT 1.9R. Spitz va fer un estudi en dues institucions: casa bressol infantil on tenien a les mares i tenien una joguina i llar de nens abandonats on no tenien a ningú que els hi dones cap atenció i no tenien joguines, el resultat va ser que aquests últims nens apareixien amb un deteriorament mental greu.
QUALITAT DE LA PERSONA CUIDADORALa sensibilitat de la mare(capacitat per adonar-se dels senyals dels infants per respondre-hi de manera adequada) es clau perquè en el nen pugui establir la relació d’aferrament segur. Acceptació del nado tal com es, capacitat de cooperació de la mare i accessibilitat son característiques de la qualitat d’atenció.Entradas relacionadas: