Mill felicitat

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,67 KB

 

2.2. Dimensió COGNITIVA SUBJECTIVA (EXPERIMENTAL)

L’experiència  de les diferents emocions a l’individu pot tenir tres variables que canvien segons la cultura:

-To afectiu à agradable-desagradable

-Intensitatà forta-fluixa

-Durada temporalà llarga-curta

·LA POR

La por el que fa és Adaptar al nostre cos en cas d’una situació de fugida. Normalment relacionem la Por amb  estímuls que poden provocar una Situació traumàtica.

La por no només Reflecteix els nostres traumes sinó també els de les persones més properes a Nosaltres.

Depenent de la Persona és tindrà més facilitat de tenir por o d’afrontar amb més serenitat o Menys una situació.

·LA CÒLERA

La còlera sol ser Una reacció que tenim davant d’una actitud inapropiada d’una persona a la que Estimes. Sol ser provocada perquè una cosa ens sembla injusta.  Si en l’estat de còlera es reacciona d’una manera descontrolada  això indica una Desadaptació  i pel contrari si és d’una Manera controlada de adaptació.

La còlera s’accepta Més o menys segons la cultura. Hi ha persones colèriques és a dir que Normalment accedeixen a la còlera perquè saben que obtindran un benefici. (Ex: Nen que plora i aconsegueix el que vol).

·LA FELICITAT

És una cosa molt Important en les persones, i el desig de moltes d’elles ja que quan una persona Es sent feliç a la vegada es sent més segura i això millora tots els aspectes De la vida.

Les persones tenim La capacitat que després de viure un episodi desagradable tornem als nivells de felicitat. I el mateix passa amb els episodis que són molt feliços.

Diuen que la Felicitat no depèn de tenir més o menys coses materials. Hi ha dos principis en La felicitat:

-Principi de Nivell d’adaptació: la felicitat i estar satisfet o no Depèn de les nostres experiències anteriors.  Ex: si nosaltres fem coses per les quals estem orgullosos, sempre Lluitarem més i més i d’aquesta manera obtenir més felicitat.

-Principi de La privació relativa: la nostra felicitat depèn de com ens Comparem amb els altres. Quan veiem persones que viuen coses pitjors que les Nostres valorem més el que tenim i al revés. Ex: si tu has aconseguit una cosa I un altre ha aconseguit una de millor ho vius malament.

Entradas relacionadas: