Mirall trencat

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,7 KB

 

CAPÍTOL 1 :El senyor Nicolau necessitava ajuda per poder pujar i baixar del cotxe. La senyora Teresa i en Vicenç ( el cotxer) l’ajudaven. El senyor Nicolau volia fer-li un regal a la seva dona la Teresa, i es van dirigir a la joieria Begú. El senyor Nicolau volia una joia de valor i el senyor Begú li va ensenyar la millor de la casa. La Teresa estava molt contenta i més endavant aquesta joia seria la seva salvació. Uns dies mes tard va anar a la joieria ella sola i li va dir al senyor Begú si li comprava aquesta joia, perquè necessitava els diners però que per res del mon el seu marit es podia assabentar d’això. El senyor Begú li va donar diners però no la mateixa quantitat que el seu marit va pagar. La Teresa li va dir que fes un dibuix d’aquesta joia que possiblement tornarien en un temps per comprar-la un altra vegada. D’aquí se`n va anar a casa de l’Adela, la seva tia, que es la q cuida del seu fill d’once mesos. Dels diners que portava de la joia que havia venut va donar-li la meitat per a que se’ls donés al Miquel que ja ho havia parlat amb la Teresa i es quedaria amb el nen. L’altra meitat se la donaria quan el nen fos batejat. Al anar-se també també li va donar diners a la seva tia.

Quan anava pel carrer va fer com q es desmaiava i la van portar a casa. Li va dir al Nicolau, al seu marit, que no sabia on estava la joia i que segur que se la havien robada quan va caure al terra. Va plorar i plorar i el senyor Nicolau la va portar altra vegada a la Teresa a la joieria. El senyor Begú va dir-li q no tenia altra igual però q tenia un dibuix i que la tornaria a fer. Al cap de dos mesos tornaren i van pagar altre cop per la joia. Problema resolt per a la Teresa.

Aquella primavera va anar al bateig del seu fill, i li va dir al Nicolau que anava al bateig d’un fill d’un amic de quan era petita. Ell ho va veure bé però no va anar-hi.


CAPÍTOL 2


Salvador Valldaura, que coneix en el teatre el Liceu de Barcelona una noia molt maca, la Bàrbara; queden per anar a dinar junts i s'acaben agradant però, quan es trobaven en el punt màxim de la seva relació, la Bàrbara es suicida.

Això fa que en Salvador Valldaura necessiti l'amor d'una altra dona i aquesta és la Teresa.


CAPÍTOL 3


Despues de la muerte de barbara, salvador valldaure conoce a teresa godar y desde el primer momento que la vio le impresiono.

Apartir de ese dia le mandaba violetas cada dia. Asistieron a una fiesta donde los dos coincidieron y pasaron toda la noche juntos bailando y bebiendo champan.

Unos dias despues, salvador valldaure tenia que trabajar e irse fuera del pais, asi que fue a despedirse de teresa, confensandole su amor, pero ella lo rechazo diciendole que era demasiado pronto desde la muerte de su marido y que lo habia amado mucho.

Cuando Salavador volvio a Barcelona volvio a ir varias veces a visitarla porque no se queria quedar con la intriga de su respuesta, asi que sigio insitiendolo.

Un dia Salvador le pidio un beso, ella se beso el dedo y lo paso por la mejilla, al poco tiempo se casaron.

Entradas relacionadas: