Mirall trencat armanda

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,57 KB

 

Narrador omniscient,3persona. Alterna l'estil directa amb l'indirecta. 1G(Miquel,Teresa,Nicolau,Salvador,Bàrbara,Amadeu riera) 2G(Jesús Masdéu,Sofia,Eladi,Pilar,Armanda,Mr.Desfargues)3G(Ramón,Jaume,María)

Mirall trencat és el transcurs d'1 saga familiar des de els seus orígens amb els seus petits secrets fins a la situació final q serà la seva pròpia destrucció causat durant 1 període d decadència.

Estructurada?és estructurada en 3 parts,1part té 18 capítols,en aquesta 1part es forma la família,Salvador valldaura i Teresa es casen tenen 1 filla(Sofia)i compren 1 casa x viure on transcórrerà l'acció.Sofia es casa(Eladi farriols i tindrà 2 nens i 1 filla(María) adoptadad 1 amant dl seu marit(Pilar Segura). 2part està té 21 capítols, mort el petit de Sofia, Teresa és queda paralíticad les cames, es suïcida María i mort Eladi.3part té 13 capítols mort Teresa,Sofiamarxa al estranger i la casa és destruïda.

roboreda utilitza personificacions, antítesis,metàfores,comparacions i simbolismes.  Miralltrencat és una obra plena de símbols, la majoria d'ells fan referència al pas del temps i la decadència d la família, així cm tmbé la mort o la joventud.-Torre:temps q passa i d la vida dls adults.-Jardí;és el món dls infants.-Llorre:és 1 arbre ,amb les branques tocant gairebé a la paret,d fulles estretes i lluents,molt alt, un dia d tempesta va ser partit x un llamp.S la mort.-L'estany:mort ,Jaume.-L'aigua:mort Bàrbara es suïcidatirant-se en un riu i en Jaume mort ofegat.-L'armari:Nicolau liregala a T,però a ella no li agrada,el pasa dl temps q tot ho fa malbé.-Mirall:s la mort d la família quan acab la Guerra Civil.-Tòrtorai la perla:mort.-L'agulla d pit:la joia preferidad T,li regala Nicolau representa riquesa i poder.-Rata:Simb el final d tot:d la família,la torre,els records;presència el final d la torre i al final és trobada morta morta a la soca d'1 abre.

Títol MT?Al llarg de l'obra els personatges pateixen una sèrie de coses que mica en mica aniran component aquest mirall, al trencar-se el M hi ha un signe de destrucció del nucli familiar. El mirall se li trenca a l'Armanda el personatge clau de la novel·la(criada),és la q millor coneix els secrets d la família i al trencar-se el mirall es quant els petits secrets de la família sembla que queden enllaçats i resolts per l'Armanda.

ESTIL clar i directe,utilitzant un narrador omniscient, és una obra escrita en prosa poèticai x afavorir i facilitar aquesta prosa utilitza diferents recursos estilístics,els+imp.,les descripcions i el simbolisme

Entradas relacionadas: