Narrativa anys 60

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,95 KB

 
Baltasar porcel: es un clar exponent d'una evolució narrativa que va des del Realisme de l'estil del reportatge periodístic fins al Realisme magic. Periodista, narrador i autor teatral, porcel relata, sobre tot en les primeres obres, el mon de les illes balears.
publica grans noveles amb ambients mes cosmopolites, si be amb un mateix rerefons que s'anava repetint: els problemes vitals de les persones, l'amor, la mort, el pas del temps. Cavalls cap a la fosca.
Els darrers anys porcel ha encetat una nova tematica amb obres ambientades a Barcelona i que reflecteixen el mon polític catala, mon que tracta quotidianament en articles periodístics. També cal destacar els reculls d'articles o d'entrevistes que palesen la seva etapa de reporter en molts indrets.


L'impres: son documents estereotipats, nomes cal llegirne les instruccions i completarlos procurant no descuidarse cap dada. Els mes usuals son: la comanda, l'alabara, la factura, el rebut...
L'avis: es un escrit breu amb el cual s'adverteix d'alguna cosa un public mes o menys ampli, es coloca en un lloc visible, o es publica, ha d'anar datat y convé que l'autor de l'avis s'identifiqui.
La nota formal: solen ser comunicacions breus, entre compañs de feina o entre empleats i directius d'una empresa, el tractament ha de ser de voste o de vos. En moltes empreses es fa servir un model impres que nomes cla omplir amb les dades.

Entradas relacionadas: