La narrativa dels anys 70

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,77 KB

 
Pere calders: el 1936 va publicar els primers contes i un any després, la primera novela. Acabada la Guerra Civil es va haver d'exiliar a Mèxic, la seva estada a Mèxic va deixar emprenta en les seves obres: escenaris, personatjes, temes, maneres de percebre la realitat.
un cop reintal·lat a Barcelona no va parar d'escriure i publicar fins que va morir, va ser en el terreny del conte i la narració curta on va assolir un gran exit. Croniques de la veritat oculta. Pere calders ha estat considerat el millor contista de la literatura catalana, els seus contes es caracterizen pq presenten els esdeveniments mes inversemblants en situacions i espais quotidians tractats amb ironia i humor.

Joan Perucho: la seva producció mes important pertany a la narrativa, si be cal també tenir-ne en compte l'obra assagística.
el tret mes important es la gran imaginació de les eves obres, ambientades en epoques o situacions estranyes i amb personatjes poc habituals, perucho les basteix seguint l'estructura de les novel·les de caballeries es a dir segons formes mes propies d'altres epoques. El mon fabulós i magic que crea esta farcit d'una gran erudició i referencies culturals. També s'ha dit que aboca elements de la seva poesia en la narrativa, de manera que la seva obra esdevé una síntesi dels 2 generes. Cal esmentar entre altres títols: Llibre de cavalleries.

Entradas relacionadas: