La narrativa dels anys 70

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,79 KB

 

Final De Segle XX i Primers anys del XXI.Narrativa Contemporanea.

A partir dels anys 60,nova generació d'autors irrompre en la liter. catalana, sobretot en la narrativa.Es va mantenir velles tendéncies(novel·la realista o d'aspecte psicologic), varen apareixer noves com Realisme fantastic(PC o JP) i novel·les de genere(nov. Negra, de ciencia ficción,erotica, terror)que va dur a la lit catalana a una situació de normalitat.

Cal esmentar un col·lectiu d'autors que agrupats sota el pseudonim d'Ofelia Dracs,varen escriure llibres unitaris de narr de mateix genere: (Déu pometes te el pomar 1980), sobre narr erotica: (Lovecraft,Lovecraft 1981), un aplec de narr de misteri i terror; ( Negra i consentida 1983) de narrativa policíaca; (Essa efa 1985) de ciencia ficció i (Boccato di cardinal) sobre gastronomia.La seva aportació va ser important perque va permetre obrir camps narratius que s'havien tancat.

Quim monzó va néixer a Barcelona 1952 es va iniciar en la novela amb ludol del griso al caire de les clavegueres , es ja un punt de referencia en la narrativa catalana,les narracions i els articles es caracteritzen per un fort sentit de l’humor i una visió desdramatitzada de la vida un estil cada cop mes acurat i sobri, reflectéis amb una gran elegància i sense elements superflus la vida i els costums barcelonins. Obres el dia del senior i la magnitud de la tragedia.

Entradas relacionadas: