Nombre

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,73 KB

 

l´exit del sainet: El sainet és una forma teatral que prové dels primitius col-loquis que tanta afició despertaren en la València del set-cents. En una llengua molt popular començaren a representar-se en el descans de la funció i assoliren un gran éxit.

característiques del sainet: -Foren peces en vers d´un acte. A partir de 1870 foren de tres actes, - l´argument sol ser costumista(els amors contraris,els malentesos usuals) - la majoria dels actors tenen una formació cultural i literaria fluixa. - molts sainets son bilingues perque inclouen personatges que s´expresen en castellà,els tipus locals s´esforcen a parlar castellà per provocar l´humor del public. - els comediogràfs no participen del moviment literari de la renaixença. - l´exit del sainet fou general en tota la societat valenciana.

Eduard Escalante: amb ell el sainet i la comedia valenciana adquiriren el grau maxim de les seues possibilitats expresives.escrigue 46 peces molts dels seues sainets es representaren amb un gran exit popular.(tres forasters de madrid i les xiques de l´entresuelo.

josep bernat i baldoví: es de sueca amb una gran capacitat invectiva fundà i col-laborà en algunes revistes satiriques.Escrigue el primer llibret de falla.(el virgo de vicenta,el parlar be no costa un pantxo)

Entradas relacionadas: