Noucentisme i avantguardes

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,04 KB

 

Modernisme:  És un moviment artístic i literari espanyol i català, per tal de modernitzar a la societat, utilitzant com a model països molt més desenvolupats com França, Anglaterra etc... Els artístes utilitzen l'art i la literatura per expressar aquesta ideològia. Dins del moviment modernista, trobem el Regeneracionista i el esteticista.

Regeneracionisme:  Esta format per artístes i pensadors que volen que la societat canvii, i ells la intenten fer canviar. Autors: Joan Puig i Ferreter.

Esteticistes:  Aquests en canvii són artístes que creuen que la bellesa de làrt i la literatura, ja és prou motiu perqué la societat canvii, o sigui, que creuen que la societat pot canviar només de veure les obres d'art. Autors: Santiago Russiñol i Adrià Gual

Noucentismeés una época de creixement del país que promou els serveis més bàsics com l'educació i la sanitat a l'abast de tothom. El noucentisme intenta aproximar Catalunya al típic país Mediterran. S'agafa com a model la civilització Anglesa, perqué la catalana segueixi els seus pasos.

Eugeni d'Ors, un periodista Noucentista, dona els ideals noucentistes que són els següents: Tradició, Treball, Família i Terra.

El símbol del Noucentisme és la masia.

Entradas relacionadas: