Núria xicota

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,81 KB

 


Sergi Massegur: fill de la Rosa i xicot de la Núria. És un noi gros i talós, però és molt despitat i no té gaire traça alhora de fer treballs, però quan s'hi posa els fa ben fets, com per exemple quan es posa a estudiar per les oposicions de la Generalitat. Va treballar en un bufet d'advocats. És natural de Barcelona.

Tià: l'alcalde de Quintaforca i marit de la Tomasa. També fa de ramader i agricultor als seus terrenys. Fa panxa, sol tenir la cara vermella i els ulls, els té grossos i sortits.

Teresa: és una dona gran però molt hospitalària i treballadora, és molt bona cuinera.

Núria: xicota del Sergi; porta els cabells curts amb la clenxa al mig, té la veu dolça i aguda i un somriure prim, amb ulls transparents i baixeta. És geòloga i li agrada portar la veu cantant.

Raimon Boadella: és un home baixet i una mica gras; no és gaire bona persona perquè estafa als quintaforquins sense que ells s'en adonin.

Gabriel Soler: és el funcionari que va treballar a l'antena abans que en Sergi; va morir trenta anys enrere en circumstàncies molt extranyes. El seu cadàver, és trobat mort a una cova de marbre rosat per la Núria.

Rosa: és la mare d'en Sergi i futura sogra de la Núria, va néixer a Banyoles encara que ara viu a Barcelona.

Tomasa: és la dona d'en Tià; té una botiga al poble on ven comestibles i on els homes veuen el futbol els diumenges. És una mica manaire, però en el fons és bona dona.

Cinto: és un home treballador, pagès i que li agrada fer la feina ben feta.

Eudald: també és pagès i molt treballador, té la costum de rossegar romaní a totes hores. És amic d'en Cinto, en TòFOL i en Tià.

TòFOL: com la majoria dels quintaforquins també treballa de pagès.

Xavier Oliver: va ser professor d'en Sergi quan ell encara estudiava. Físicament té un aire nòrdic, és a dir, té els ulls molt blaus i és ros.

Entradas relacionadas: