Obra didactica Ramón llull

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,34 KB

 

Ramon Llull, Mallorca 1232-1315/16, es la primera gran personalitat intel·lectual i literàra de la nostra història cultural. Nascut a la ciutat de mallorca acabada de conquerir per Jaume I, i fill d'una barceloní que participà en la conquesta de l'lla, tingué una vida cortesana durant la infantesa i la joventut.

OBRA L'obra de RL abasta multitud de formes, estils, temes i continguts OBRA MISTICA L'exemple mes important és el Llibre d'Amic e Amat, inclòs en Blanquerna. OBRA FILOSOFICA I DOCTRINAL podem destacar el Llibre de Gentil e los tres savis OBRA EN VERS va escriure-hi el Cant de Ramon.

PROSA NARRATIVA dins de l'obra narrativa de Llull, cal destacar dos llibres, el llibre d'evast e d'aloma e de Blanquerna son fill BLANQUERNA, L mostra que l'estat mes desitjable per a les persones, des del punt de vista cristia, es el d'ermita. Llibre de veravelles, felix el protagonista fa un cami cap a la perfeccio personal i espiritual

L va fer de la literatura un instrument per a convencer i propagar la seua conviccio religiosa. es diu que es el creador de la prosa literaria.

Entradas relacionadas:

Etiquetas:
a