Ocell presagiar mort Jaume

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,42 KB

 
-A llarc de tota l’obra trobem un símbols que al·ludeixen algun personatges. Nicolau Rovira armari japonès; Teresa Goday les roses de color de carn, grosses com un puny Salvador Valldaura la perla grisa; Bàrbara les violetes; Amadeu Riera una rosa damunt l’escriptori; Jaume el vaixell fràgil; María el llorer. El llorer té sentit de triomf i d’eternitat. A través de la simbiosi amb l´arbre, la María aconsegueix la pervivència. També simbolitza la mort, ja que és on cau el llamp i on la María se suïcida. Les tórtores és l’anunci d’un esdeveniment negatiu, la mort. La seva presència va associada sempre amb la mort. Són elements premonitoris perquè apareixen sempre poc abans de produir-se la mort d’algun dels personatges, en concret, abans del traspàs de Salvador Valldaura i de l’assassinat d’en Jaume.
Les tècniques que utilitza esta basades en la descripció d’exteriors, on predominen llocs com poden ser places, carrers, avingudes, també algun exemples d’interior poden se: salons de ball, despatxos. I la descripcions dels personatges en forma de retrats. Predomina la narració encara que inclou diàlegs, amb es que l’autora intenta identificar al personatge amb el seu lloc de procedència tant social com geogràfica.


Mor la mare de Teresa- Mor Nicolau Rovira- Mor Jaume (eldadi y sofia germa de Ramón) -mor lady godiva (pilar segura) -Mor rafael bergadà -María siucida (tardo) -Mor l'eladi- Mor Miquel Masdeu- Mort de teresa.
el jardí és l’escenari dels nens, on s’estimen d’amagat María i Ramón, la gàbia dels faisans i de les gallines de Guinea, la caseta dels safareigs i un univers variat d’arbres i de flors, el llorer, els rosers que fan roses de color de carn grosses com les lilàs,... --El tema central de l'obra és la mort, tractat de manera simbòlica. Es divideix en trets parts. La primera on es presenten personatges, els espais i la situació actual de la obra. La segona part utilitza la revelació dels secrets per explicar la vida interior dels personatges. I la tercera predomina un sentiment de desolació i descomposició de la casa i el jardí. Pel que fa al temps no és lineal, sinó que esta fragmentat per reflexions, sobre el pas del temps. Del personatges mencionar que predomina una constant de soledat i pessimista sobre l’existència del Home. En aquesta novel·la i participen molts personatges. Però els personatges principals son dues dones; Teresa, representant del món dels adults i María del món dels infants. En la descripció alterna l’estil directa amb l’estil indirecta. Juntament amb la tercera persona.

Entradas relacionadas: