El paisatge i la seva diversitat

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,4 KB

 
PAISATGE
Al llarg del temps, els opetes han emmarcat les eves composicions en diferents espais. El paisatge es un d'aquests i han anat variant segons l'època.
Locus amuenus: Horaci va tractar el paisatge de manera buvònica. Amb les formes poetiques denominades eglogues, va ajudar a fixar un dels topics del paisatge poetic mes productiu de tots els temps(locus amuenus).
El Segle XVIII:El paisatge es va començar a considerar com una cosa viva, un element actiu que influia en els estats d'anims.
El Segle XIX: En l'entorn urbà també es va produir un canbi. Charles Baudelaire, a mitjan Segle XIX, va ser el primer a servir-se dels paisatges de París per fer evident que el paisarge podia influir en el caracter de les persones.
EDITORIAL: A mes d'expressar una opinió pretén influir a l'opinió publica. No va mai signat. Te diferents objectius: interpretar fets, relacionar-los, explicar les causes.
LA CRITICA:Esta escrita per un expert en alguna activitat cultural musical, teatral, cinema...Combina informació amb opinió.
CARTES AL DIRECTOR:Son el mitja per qual l'usuari pot expressar la seva opinió, completar dades, desmantenir informacions....

Llengües AL MON
Hi ha 6000 llegues al mon repartides entre uns 220 estats. Esta amenaçada perque la majuria de comunitats llinguistiques nomes tenen entre 1000 i 100000 parlants. Es classifiquen segons els seu origen: Indoeuropeu, sinotibetana, afroasiatica, amerinda,caucasica,etc.
INDOEUROPEA:
- Catala, español, angles, Gal·les, grec, rus, kund i indi.

Entradas relacionadas: