Paleolític per a nens

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,28 KB

 

L’organització de la vida col·lectiva. Els homes i les dones del Paleolític s’organitzaven en grups reduïts. Habitaven en cavernes (èpoques més fredes), o en petits campaments de cabanes construïdes amb branques, fang, pedres, pelis i ossos d’animals (èpoques més càlides).

Aquests grups reduïts eren clans, i els seus membres es consideraven descendents d’un avantpassat comú. Diversos clans formaven una tribu.

La col·laboració de tots els membres era imprescindible per a la supervivència dels grups i la feina s’havia de repartir entre tots (tenint en compte l’edat i el sexe).

La divisió de treball per sexes, les dones duien a terme les tasques de recol·lecció per la menor mobilitat durant el període de gestació, mentre que els homes joves es dedicaven a la caça.

Els instruments i les tècniques de fabricació. La capacitat per fabricar instruments va ser un dels elements clau per entendre l’adaptació dels homínids a mitjans diversos en dures condicions ambientals.

Tradicionalment, s’ha considerat l’Homo hàbilis com el primer fabricant d’instruments, però les últimes investigacions demostren que l’Australopitec, encara que amb tècniques dolentes, era capaç de tallar algunes pedres.

Els instruments més antics són pedres tallades, la talla es feia per percussió (colpejant una pedra amb una altre) o per pressió (objectes punxeguts).

Entradas relacionadas:

Etiquetas:
grups més granota els per tinc