Paraules amb hiat

Enviado por Sara y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,62 KB

 

Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau: va néixer al 1894 en una família aristocràtica, va estudiar Dret, va començar a frecuentar les penyes literàries de la ciutat. Va abandonar la carrera diplomàtica per dedicar-se exclusivament a escriure. Quan va esclatar la guerra del 1936 se'n va anar a París voluntàriament on es va casar i va morir a Bcn 1961 L'hostal de la glòria(1931), El Cafè de la Marina(1933) i la Rambla de les floristes(1935) També va destacar com a periodista, com a traductor i com a novel·lista.

Josep Pla i Casadevall: Va néixer a Palafrugell el 1897 en una família de petits propietaris rurals. Estudià Dret a bcn, però no exercí mai, perquè es va dedicar de ple al periodisme. Va escriure en castellà, per raons de força major, fins l'any 1948 i va morir el 1981. Obra: consisteix en 44 volums, predominen els adjectius i es molt detallista. Biografies i retrats literaris: Homanots 4v. Dietaris: el quadern gris(1966) Narracions: El carrer estret(1951)

metàfora: consisteix a utilitzar una paraula en lloc d'una altra respecte a la qual té un significat semblant. Comparació: és la presentació d'un fet real com a idèntic a un altre. Metonímia:  amb què el continent substitueix el contingut. Prosop. Person.: consisteix a atribuir qualitatshumanes a animals, coses o conceptes. al·literació: repetició d'un mateix só. paronomàsia: joc de paraules amb dos mots que només es distingeixen en algun fonema. anàfora: repetició d'una o diverses paraules a l'inici dels versos o de les oracions. hipèrbaton: inversió de l'ordre de la frase. asíndeton: supressió de conjuncions com a lligams entre oracions. polisíndeton: cas oposat a l'asíndeton, presència repetida i innecesària de conjuncions. epítet: que és l'adjectiu que subratlla una qualitat inherent al substantiu que qualifica.

sinalefa: enllaç entre l'ultima vocal d'una paraula i la inicial de la següent. elisió: unió de dues vocals que es fusionen en una sola síl·aba. hiat:  pronunciació separada de dues vocals que estan en contacte.

Entradas relacionadas: