Pelota

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2 KB

 

Balda: Peça de fusta, de ferro, etc., que, girant sobre un eix, encaixa amb un nas i serveix per a fixar una porta, una finestra, etc. Sagacitat: Qualitat de sagaç(subtil a descobrir les coses) Corc: Nom donat als adults i a les larves de diversos coleòpters que viuen a la fusta, en el gra o en altres productes vegetals, dels quals s'alimenten. Fúnebre: Relatiu o pertanyent a un difunt o als difunts.
Furtivament: D'amagat. Vellard: ancià Post:peça de fusta plana, de secció rectangular, molt més llarga que ampla i més ampla que gruixuda. Meticulós: Extremament curós de petits detalls, de minúcies Jovialment: De caràcter alegre, amic de l'alegria Vehemència: Que posa passió, força, entusiasme, en allò que fa o que diu. Gambada: Passa llarga. Escarritx: Cruixit de les dents en fregar les de dalt amb les de baix. Escaire: instrument en forma de triangle rectangle que es fa servir per traçar angles rectes, línies paral·leles. Onda: ondulació que fan els cabells, la roba, etc. Esquadra: colla de gent armada sota les ordres dun cap. Tauler: fulla plana llisa que serveix per moure-ho les fitxes descacs o daltres jocs. Ona: moviment oscil·latori de les aigües del mar en sentit ascendent i descendent.
Alenar= respirar, exhalar Compadir= apiadar-se Desvariejar= delirar Esmussar= esllanguir Garlar= xerrar Panteixar= respirar fastigosament Persuadir-se= convèncer-se Renegar= blasfemar Torbar= alterar

Entradas relacionadas: