Perfet perifràstic

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,84 KB

 

Aríon: Aríon era un músic famós dels seus temps. Vivia a a Corint, al servei del rei Periandre. La història la va esciure Heròdot. Ell va voler marxar a terres famoses (Sicília i Itàlia). Ell quan va tenir diners,va tornar a Corint. Va escollir una nau i mariners,però ells el van amenaçar i li van dir que li dongues els diners, elñl els i va donar. Els mariners li van dir que saltés al mar,ell va dir si podia cantar per ultima vegada i després va saltar. Pero un dofí escoltant la melodia va anar a salvar a Aríon i el va portar fins a terra. Al final, Aríon va anar a veure el seu rei i explicarli el que li havia passat, aquest va fer venir els mariners que li van dir que Aríñon estava a Itàlia, i després va aparèixer ell. El rei els va condemnar a mort.

nus gordià: dificultat clau d'un afer. taló d'aquiles: punt feble duna persona o objecte. vicòria pírrica: victòria que no compensa. adonis: home de gran  bellesa,que cuida molt el seu aspecte. sursum corda: amun els cors. quimera: monstre fabulós(creació fantasiosa cabra,Lleó i serp). superavit: n'ha sobrat. dixit: ha dit. accessit: se'm va fer un nus a la gola. veni vidi vici: arribar mirar vèncer. vox faucibus haesit: s'ha acostat.

pret perfet: amavi,amavisti,amavit,amavimus,amavistis,amaverunt. pret plusquamperfet: amaveram,amaveras,amaverat,amaveramus,amaveratis,amaverant.

Entradas relacionadas: