Personatges de María Rosa

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2 KB

 

 María rosa: persntage protgnista. Germana den quirze i cunyada d tomasa. Es jove casada am landreu. Es dedica a rentar la roba de la gent i treballa a la carretera. Al prinicipi de lobra la trobem ml tenamorada del seu marit que el va conexe mentre berenaven.

En badori: arriba nou, i comença a treballar a la carretera. S'enamora de la María rosa. Es una que sempre va amb franquesa parlant amb la gent, també es valent perque senfornta ab en marçal.

la tomasa: es la dina den quirze, cunyada de la María rosa. Treballadora, alenta, te personalitat, es histrionica perque canvia destat danim. Critica a la María rosa  pero al final l'ajuda.

calau: traballa a la carretera. Treballa pero aconseguir diners i casarse am un noia.

en marçal: persntge pla, vol aconseguir a la María rosa en tot lobra- el milor amic de landreu, marit de la María rosa.

En xic: es un treballador a al carretera.

gepa: es diu anton. Es mol important ja que gracies a la seva intervenvio finalment s'acaba descobrint la trama.


 Referències al temps históric: · El 8 de Novembre de 1893, atemptat anarquista al Liceu. · Explosió de la bomba, episodi on el Francisco Ventura salva a la Mundeta Jover. · Mundeta Jover viu la guerra de les colónies, la Setmana Trágica i la Primera Guerra Mundial. · La Mundeta Ventura viu la proclamació de la República 1931, els fets d'Octubre de 1934, la proclamació del Estat català i la Guerra Civil Espanyola. · La Mundeta Claret viu les lluites d'estudiants dels últims anys de la dictadura franquista: participa en la Constitució dels Sindicats democràtics d'estudiants i en les assamblees universitàries de finals dels anys 60.

Entradas relacionadas: