La plaça del diamant resum per capítols

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,02 KB

 

Mercè Rodereda (Barcelona, 1909-Girona,1983) és la narradora mès important de la literatura catalana contemporània.Va començar la seva activitat literària cil·laborant en diaris i revistes.En el 1938 pública Aloma. Al final de la Guerra Civil es vaexiliar a França i, després, a Suïssa.El 1962 es va publicar La plaça del Diamant, la seva novel·la més famosa. La van seguir El carrer de les Camèlies, Jardì vora el mar. La meva Cristina i altres contes. TEMES PRINCIPILS la introspecció d'uns personatges femenins alineats, la frustració de les relaciones entre home i dona, i la soletat.

Manuel de Pedrolo va nèixer a l'Aranyó, prop de Tàrrega, el 1918, i va morir a Barcelona el 1990. Autor de poesia i teatre, va exercir de periodista i traductor de novel.Les de l'anglés i del francès. Temes principals:  la por, la incomunicació entre les persones. L'absurditatde la vida quotidiana, pel que fa a la narrativa cal destacar M'enterro en els fonaments, Joc brut, mecanoscrit de segon origen etc.. . Pedrolo va adoptar una actitud de defensa clara del país i de la llengua.

Pere Calders (Barcelona, 1912-1994) era un intelectual d'esquerres casat amb fills, comença a sonar el seu nom com a escriptor el 1936 va publicar els primers contes, i un any després, la primera novel.La, acabada la Guerra Civil, es va haver d'exiliar a Mèxic on coneix un altre dona i això fa que es separi de la seva dona, te mlts fills amb la segona dona. Es queda a Mèxic  fins l'any 1963 que torna a  Barcelona per veure el seu fill que feia molt temps que no el veia, no va parar de publicar i escriure fins que va morir. NOVEL.LA L'ombra de l'atzavara, Ronda naval sota la boira etc.. Camp destacat els contes i la narració, calen destacar Cròniques de la veritat oculta, invasió subtil etc.. .Els seus contes es caracteritzen perquè presenten actes quotidians amb humor i ironia.


LA SOLICITUD

Dades personals: nom,localitat,carrer i num , telfono, i dni.

Sr/Sra

EXPOSO el motivo por el qual ago la peticion

DEMANO Lo que quieras pedir

Oscar VIllares

Mataró, 7 de juny de 2010

Currículum

Dades personals: nom i cognoms, adreça,telefon correu, data de naixement, DNI.

estudis que'shagin fet i titulacions( oficials ono)

Experiencia laboral: feines i carrrecs, data d'inici i d'acabament de l'activitat, nom de l'empresa o entitat

Competències personals, idiomes, coneixements informatics, etc-.

Entradas relacionadas:

Etiquetas:
yoksecoñoxd