La plaça del diamant resum per capítols

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,06 KB

 
Poesia post guerra.
Els temes tractaven de la Guerra Civil, del franquisme o de l’exili.
-Pere Calders: “L’obra de l’atzavara”.
-Llorenç Vilallonga: Era mallorquí i psiquiatra (per això feia tant bé els retrats psicològics dels seus personatges).
-Mercè Rodoreda: Era una dona molt exigent amb ella mateixa però a la vegada molt insegura a l’hora d’escriure. Les seves obres reflecteixen en part els temes personals (ja que va viure una vida bastant dura). “Mirall trencat”, “La plaça del Diamant”. El desengany del primer amor és una constant en l’obra d’aquesta autora, ja sigui perquè l’home s’ha volgut aprofitar d’ella, perquè l’home s’ha mort o per la incapacitat d’estimar
Poesia avantguardista

El noucentisme va evolucionar cap a l’Avantguardisme. Aquest no només es limita a la literatura, sinó que també apareix en altres tipus d’art (sobretot les arts plàstiques). Hi va haver un gran nombre de moviments d’avantguarda que l’únic que tenien en comú era el seu trencament amb les formes, idees i tendències. Aquests no es poden considerar corrents, sinó etapes. Sorgeix motivat per la Primer Guerra Mundial.
-Josep Vicenç Foix: Una de les innovacions que practica Foix és la fusió de la poesia i la prosa, escrivint prosa poètica. “Sol i de dol”, “Onze Nadals i un cap d’any”.

Entradas relacionadas: