La plaça del diamant símbols

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,61 KB

 

Llengua, sistema de comunicació comú d0un poble, es el signe d'identitat d'un poble.

Consciència lingüística, es ser concient d'on et trobes i defensar utilitzant la llengua catalana sempre que sigui possible.

Diglòsia, es la utilització d'una llengua a nivell formal i altra a niverll informal, com en el temps del franquisme que el català es va prohibir.

Prejudicis lingüístics  es opinar abans de conèixer una llengua, es per falta d'informació. Una llengua no es mijor ni pitjor que altra, al fi son mitjans de comunicació.

Llengua minoritària, nomñes depen de amb que el comparam.

Llengua minoritzada, ha estat reduida per lèstat, com en el Franquisme.

OPINIÓ PERSONAL: mereixer una bona qualificació per la seva importància dins la literatura catalana. També té una valoració histórica important, ja que plantea l'Espanya abans i després de l'època de la Guerra Civil i de com vivía le gent de l'época. La seva naració en primera persona ens fa veure l'evolució durant tota l'obra de la Natàlia, que es la narradora, com canvia el seu caràcter de l'inici, on es inofensiva i es deixa "aplastar" pel Quimet i al final es una dona independent i segura de ella mateixa, es podria dir que es un model de dona que moltes voldrien tenir.context històric "La Plaça del diamant". Com influeien els esdeveniments socials en la
vida dels personatges principals?La guerra influeix molt en la vida de Natalia perquè mata al seu marit, Quimet, i el fa pasar molta fam, fins al punt de que pensa en matar als seus fills i despres suicidar?se ella. La guerra tambè mata a en Cintet.
Narrada per la Natàlia en primera persona.

simbolitzen al llarg de la historia els coloms? Quins altres simbols utilitza l'autora?
Què penses que simbolitzen els ocells que apareixen just al final?
El ocells simbolitzen l'angustia que pateix la Natalia durant tota la història. Un altre simbol que utilitza
l'autora es la por que te ella de caures al tranvía. Els ocells del final de la història simbolitzen la llibertat.Embuts: entra a la vida de la protagonista al mateix temps que els coloms, simbolitzant el camí cada cop més angoixant de la Natàlia, com el seu projecte de suicidi col·lectiu amb els seus fills.

El ganivet; com vol matar/assesinar al seu passat i plantar-li cara. El quadre de les llangostes, de simbologia sexual, simbolitza el sexe masculí sobre el femení.

Entradas relacionadas: