Poemaa

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,66 KB

 
el poema que tot seguit vaig a comentar es del poeta catala del segle XIII, cerveri de girona era un trobador que pertenecia ala noblesa.
en aquest poema tracta de la malcasada en forma de viadera,un genere liric construit amb paral·lelisme estrofic d'origen popular i s'ha sembla a l'estil de les cantigas de amigo.cerveri es autor d'una obra dilatada i diversa i e permet tenir en molts casos la innovació.aixi,fa servir la rima lit en lloc de la forma occitana lech que hauria estat per timent,per aconseguir l'assonaça amb mic .els versos tenen una distribucio sil·labica de 7/7/4 amb l'esquema de rima aab/ccb/aab/ccb/aab/ccb.perque fa el titol no pertenece al poema perke el van afegir depres del poema.el tema del poema es que l'autor a conseja a una dama perke no es casi.el argument es que l'autor li diu que no es casi i que es vagi amb el seu amant.el poema te tres parts la primera estrofa del vers 1 i2 diu ke no s'enamori del senyor.segona part vers 3,14 li dona consells per a ke no es casi i en la tercera part del vers15,20 ki diu ke es casi amb ell.era una canço de cami i te una tornada jana abrinada.son atacs al marit.tot el poema te una estructura paral·lelisme com e dit al principi es un poema sencill perke la gent ke cantaven les cançoms no s'havien llegir ni escriure.

el poema que tot seguit vaig a comentar es del poeta . mallorqui ramon llull. Aquest poema, escrit durant l’Edat Mitjana, està inclòs en el capítol LXXVI del Llibre III, anomenat de prelació, del Llibre d’Evast e Aloma e de Blanquerna . És un poema dedicat a la Mare de Déu. Ramon Llull, aplica les tècniques formals i temàtiques de l’amor cortès per fer una cançó d’amor religiós. En el poema s’exalta la bellesa i les qualitats de la Mare de Déu, per acabar demanant que molts infidels vagin a Súria (Síria), a l’Orient Mitjà, i que es converteixin a la religió cristiana. La forma El poema consta de tres cobles, les dues primeres de vuit versos i la darrera de només quatre . La mètrica i la rima: primera estrofa: 10A/10B/10A/10B/8a/8a/ 10C/10C segona estrofa: 10A/10B/10A/10B/8a/8a/10B/10B tercera estrofa: 8a/8a/10B/10B Rima consonant . el titol te referencia amb el poema ja que parla de la verge santa maria.en conclusio aquest poema de Llull podem observar el seu afany evangelitzador, que intenta promoure la pietat cristiana, la devoció per Déu i per la Mare de Déu.

Entradas relacionadas: