Poemes dedicats a la dona

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,65 KB

 
els trobadors: - els poemes comparteixen la mateixa tematica: - el 1 poema conte idees entorn de l'amor,com "estima d'amagat", " la follia d'amor" el 2 es basa en una metàfora coneguda: " la idea que l'amor és com el foc i ho crema i il.Lumina tot.
l'amor cortes - es un amor veritable, lleial, generós, desinteressat, afectuós, que s'asocia amb la bona conductai amb la bona educació, que busca la divísío i el plaer, que esclata en goig i alegria si és correspost.
l'amor cortes, o fin'amor- consisteix en una mena de joc en que el cadi feudal es traspassa a l'experiència amorosa.Es a dir la relació entre senyor feudal i vassall.
ausiàs march: neix a Gandia el 1400 (S: XV), venia de família de escrtitors, en els seus temes hi veiem diferents temas i diferents motius com: - el matiu mariner. - el motius amb animal,- els motius dels temps,
els poemes que es van trobar a casa de March tenen molt cicles: - cicle Amorós: a) plena de Seny : inagura el seu dialeg amb la dona
b) llir entre Cauds: cicle de 35 poemes, utilitza el señal, per no dir el nom de la dona a qui li va dedicat el poema, diu que l'únic amor posible es l'amor contemplatiu.
- cicle follamor: culpa a la dona, i li diu que sera la única culpable del seu suicidi.
- cicle amor amor: es el de la seva maduresa.
ALtres cicles: - cants d'amor: representa més de la meitat de les poesies d'Asias march
- cants morals: poemes llargs i eixuts on l'autor reflexiona sobre l'amor
- cant espiritual: es una mena de pregaria desesperada en que l'autor exposa a Déu els dubtes
- cants de mort: poemes dedicats a la mort de la dona estimada
II dolce stil novo: es un nou ideal poètic que s'inicia a Florencia, que marce el Camí cap al Renaixementi la fi de la Edat Mitjana.

Entradas relacionadas: