Poesia escatològica del rector de vallfogona

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,63 KB

 
La poesia dels segles XVI, XVII, XVIII
La poesia renaixentista (s. XVI):
-->La poesia culta va ser el genere literari més desemvolupat durant el Renaixement. Els principals representants són: Pere Serafí i Joan Timoneda. La temàtica en que es basaven era el fet Amorós, la natura i els mites clàssics grecollatins. Cal destacar la introducció del sonet,tot i k no va ser el primer, Pere Serafí va ser el que va popularitza amb més intensitat aquesta forma  poètica.
-->La poesia popular, alguns poetes aprofiten les formes de la literatura popular per elaborar les seves composicions, com per exemple Joan Timoneda  que va aplegar el recull Flor d'enamorats (1562). Tema Amorós.
La poesia Barroca (s. XVII):


La temàtica barroca resalta una actitud de desengany i frustració.
Els temes són: --->El pas del temps i la mort. ---> la dualitat entre la fugacitat del plaer i la voluntat ascètica. ---> La caricatura tragicoburlesca de l'existència --->El pessimisme polític
Els recursos són: ---> L'artificiositat---> El contrast --->La deformació --->L'abundor de cultismes i castellanismes --->L'ús  de figures retòriques.
El principal representant de la poesia barroca es  Francesc Vicent García ""el rector de Vallfogona" amb el qual es diferèncien dos vessants importantsen l'exemple dels apunts: -->el vessant culte: parla de la bellesa d'una dama amb força elegància ---> El vessant burlesc: es burla de la seva majordoma
Poesia popular (s. XVI, XVII, XVIII): era anònima

Entradas relacionadas: