Poesia escatologica

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,65 KB

 

ROMANTICISME: Moviment en un principi literari que va passar rapidament a influenciar totes les arts. CaractRuptura amb la tradició, amb l'ordre i la jerarquia dls valors culturals i socials/ busca la llibertat autèntica/ Valoració dls estats dànim melancòlics, dolorosos i dpressius /recerca d les arrels colectives pròpies, la presa d conciència d poble i la defensa d les llibertats nacionals. Autors:Àngel Guimerà(Mar i Cel, Terra Baixa)

POESIA NOUCENTISTA:{Noucentisme: mov cultural 1906-23. Eugeni d'Ors – La Ben plantadaLlengua culta i realitat elaborada. Temes: ambient quotidià, feminitat, natura idil·lica.J.Carner:poeta, max reprsntant del noucentismeEls fruits sbrosos, Auques i ventalls.

Renaixament:mov.Lit.Itàlia finals Edat Mitjana,XV/I.Idees:1.Humanisme.2.Retorn a la valoració a la culturua clasica.Prosa:CristòFOL Despuig-Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa.

Poesia:Pere Serafí/Joan timoneda-flor d'enamorats.s'encarreguen de recopilar cançons cat.Trad. I fan cançoners.

Barroc:mov.Que neix s.XVII per oposar-se a l'estètica renaixentista de l'harmonia i la bellesa.Reflectirà totes les problemàtiques de l'època,es basarà en el Realisme social i parlara de l'home amb la seva cruesa.Visió pesimista del món i desenguenyada.Llenguatge complicat.Prosa:Jeromi pujades-Dietari, Crònica Universal del Principat de Catalunya.Poesia:Francesc Vincenç García,Rector de Vallfogona:poesiaa satírica.Francesc Fontanella:'giletes'(composicions vucòliqües)gran influencia dela poesia cast.(Quevedo).Neoclasicisme:s.XVIII neix a consequència de l'esgotament de les idees del Barroc.és el trionf de la raó per sobre el sentiment i la recerca d'uns valors en un passat.

Entradas relacionadas: