Que produeix la insulina catalan

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,03 KB

 

45. Diabetes mellitus dfineix i detalla les característiques diferencials entre els diferents tipus: Es una malaltia hormonal i crònica que regula la quantitat de licèmia en sang. Hi han dos tipis de diabetis: Tipus1: Pot ocórrer a qualsevol edat, però es diagnosticada amb major freqüència a nensm adolescents o adults joves. El cos provoca poca insulina o ni tan sols la produeix, i això es dona perquè les cèl·lules  del pàncrees deixen de produir-la. Tipus 2: Més comú i generalment es dona en adults. Molt lligada a obesitat.

46. Descriu les manifestacions clíniques mes rellevants, tant metabòliqües con estructurals de la diabetes mellitus. L'augment de glucosa provoca diversos símptomes, com ara: Visió borrosa, set excessiva, fatiga, micció freqüent, fam

47. Hipoglucèmia. Manifestacions clíniques i tractament. Man. Clíniques: Visió doble o borrosa, taquicàrdia, irritabilitat, nerviosisme, cefalea, fam, tremolors, dificultat per dormir, sudoració, formigueig o entumiment de la pell... Tractament:  Cal tractar-la amb sucre. Ingerir fruita, galetes, pa o llet amb sucre. Si es produeix abans d'un apat es pot començar per la fruita i avançar en el menjar. Sie s produeix durant un exercici físic, cal aturar-lo immediatament i prendre alguna cosa amb sucre. En aquest cas injectar-se glucagó, 1 mg. El glucagó l'ha de portar sempre.

Entradas relacionadas: