Quadre rural, quadre urbà

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,83 KB

 

Moviment Romàntic i realista als textos


-Text 1.Romàntic (16 juliol/27 Octubre)

Aquesta obra inclou els següents trets ROMàntics: actitud introspectiva, intensitat d’emociói desentiment,subjectivitat, desig d’absolut, eldoloraprofitat com a matèria estètica, pensaments desuïcidicom aalliberament del sofriment,individualitat,exageraciói grandiloqüència expressiva.

-Text2.Realista(nana/emilie zola)

És una obra realista i naturalista que presenta les següents característiques: el reflex deconductes humanes, l'anàlisi de la societat,la denúncia de lesinjustícies socials, el desig de mostrar elsmalsde la societat per mirar de canviar-la, elllenguatge col·loquial, amb un registre vulgar, d’acord amb el personatge (una prostituta).


Comparació dels poemes Capvespre i Vora la mar i el quadreSortida de la lluna sobre el mar

Semblances:

• En aquest quadre hi ha quatre persones que apareixen com a figures mig difuminades amb el paisatge i contemplen una mena decapvespre–la sortida de la lluna sobre elmar–.

Diferències:

• El quadre presenta una escena amb la placidesa del mar, sembla apropar-se més al poema de VerdagerVora la marque no pas a l'agitació de les aigües deCapvespre.

• L’horitzontalitat del quadre el fa proper a Capvespreperquè està a la riba del mar i s'allunya del poema de Verdaguer on hi ha verticalitat ("Al cim d'un promontori").

¡Escribe tu texto aquí!

Entradas relacionadas: