¿ Quien es el padre de laquesis? En curial e gúelfa

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,18 KB

 
El curial e Güelfa: Curial, un jove al servei d'un senyor molt ric, el marquès de Montferrat. Després d'uns quants anys el jove atreu l'atenció de la germana del marquès, la Güelfa. Era una al·lota, vídua, que donar-li diners perquè arribi a ser un cavaller digne, perè ell no ha de pronunciar mai el seu nom. Melchior de Pando és qui s'engarregarà de donar-li els diners. Curial coneis un cavaller, Jacob de Cleves, que ha de defensar l'honor de la duquesa d'Ostalriche, acusada injustament d'adulteri amb ell i condemnada a mort, i decideix acompanar-lo i ajudar-lo. Tots dos guanyen la batalla i el pare de la duquessa ofereix a Curial la mà de la seva altra filla, Laquesis. Tots dos joves s'enamoren, però Curial pensa que ha de ser fidel a Güelfa, deixa Laquesis i torna a Montferrat. La Güelfa s'ha tancar en un monestir de monges perquè li han explicat l'afer amb Laquesis i no el vol veure.
Novel·la de cavalleries: Recreen un temps passat i remot, l'acció se situa en paisatges llunyans i exòtics, Hi apareixen dracs, nans, gegants, en un ambient de misteri, els protagonistes tenen una força exageradíssima i sobrehumana, resulten inversemblants.
Novel·la cavalleresca: Reflecteixen l'ambient de l'època en què s'escriuen, l'acció s'esdevé en terres conegudes i identificables, no hi apareixen elements meravellosos, la força i la valentia dels protagonistes entra en la categoria d'allò humà, s'aconsegueix una aparença de versemblança.

Entradas relacionadas: