Rafael

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,75 KB

 

G.B: poema de 5 estrofes, anomenades cobles, les quals tenen 7 versos, 2 dels quals són tornada, versos de 7 sil·labes(heptasíl·labes), té rima consonant, femenina i masculina. EM: aabab (bb) tornada.

C.G: poema de 6 estrofes, les quals tenen 3 versos, un dels quals és la tornada, té rima consonant, masculina ( i femenina en la tornada). EM: aab (aparellada).

R.L: poema de 3 estrofes, la darrera de les quals és una tornada. Tenen 8 versos cadascuna de les cobles, excepte la tornada que en té 4+6 veros decasíl·labs i 2 octasíl·labs, té rima consonant, femenina i masculina. EM: ABABAACC(encadenada)(aparellada).

A.T: poema de 9 estrofes de 4 versos(quartet), 3 versos són octasíl·labics i un tetrasíl·labics,té una rima consonant, femenina i masculina. EM: AABC(aparellada, alternada).

J.S.J: poema de 5 estrofes de 8 versos(cobles) amb tornada de 4 versos, són versos decasíl·labs, amb cesura a la quarta sil·laba( 4+6), rima consonant, femenina als parells, masculina als senars i rima encadenada. EM: ABABCDCD.

A.M: poema de 1 estrofa de 8 versos(cobles), són versos decasíl·labs amb cesura(4+6), té rima consonant, masculina. EM: ABBACDDC(creuada). Poema de 5 estrofes(cobles) de 8 versos decasíl·labs amb cesura(4+6), 4 dels quals és la tornada, té rima consonant, masculina. EM: ABBACDDC(creuada).

J.R.C: poema de 2 estrofes( una de 10 versos i l'altra de 14 verso5). 1.es- són versos decasíl·labs amb cesura a la 4 sil.(4+6), té rima consonant, femenina. EM: ABBACDDCEE(creuada)(aparellada). 2.es- són versos octosíl·labs i terasíl·labs, rima consonant, masculina. EM: AbAbACdCdCAeCeC.

Entradas relacionadas: