Ramona Adeu

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,06 KB

 

Ramona Adéu
1.Francisco Ventura:home ensopit i desapassionat.
Victor Amat: Mante una relació amb la Mundeta Jover que acabarà en fracàs.
Joan Claret: Marit de la Mundeta Ventura, sexilia al exercit hi va morir en un bombardeig al coliseu. Home inflexible, distant i impenetrable.
Ignasi Costa: Amant de La mundeta Ventura en el qual sacabarà suïcidant.
Jordi Soteres: Surt amb la Mundeta Claret,es una relació per la qual ells no son feliços.
2.La Mundeta àvia viu els fets del 1900, en un ambient conservador, que la porten a casar-se amb un home racional i equilibrat. Serà una dona somniadora, religiosa i clarament submisa en el seu paper, que reflectirà els seus somnis i la seva personalitat a través dun dietari i del detalls que en reflecteixen filla i néta. La seva vida grisa i monòtona contrasta amb la seva personalitat idealista i romàntica que reflecteix en el seu dietari. - La Mundeta mare viu el temps de la República i la Guerra Civil. Rep leducació de la burgesia de lEixample i viu un matrimoni despòtic i frustrat, contrari al que sempre havia somniat. Tímida i acomplexada ha estat educada per casar-se i tenir fills. - La Mundeta filla mostra els temps del 1968 i 1969, movent-se en els ambients universitaris i lluitant per la seva afirmació personal. Es mostra una Mundeta que idealitza el seu company i que deixa que sigui ell qui porti la iniciativa.
4.*Mundeta Ventura inicia la narracio amb un monoleg interior i es conclou de la mateixa manera explica tres anys de la seva vida.
*Mundeta Jover explica 25 anys de la seva vida a travès d'un diari personal. Aquest ens serviran per dibuixar els tres fonamentals del personatge i l'època que li toca viure.
L'altra part de la narracion esta escrita en tercera persona amb un narrador onmisciente que explica que fan i que pensen els personatges.
Allo qe tal vegada s'esdevinge
1.Nara, germana de Caïm i Abel, ens és presentada com una bestioleta agradable, capritxosa, senzilla i despreocupada. És el centre de les disputes entre els seus dos germans per la possessió de la femella. Eva és més tendra, comprensiva i treballadora; enyora el temps del paradís, però hi ha coses de la seva actual condició que lomplen molt més: lamor als fills i algunes sensacions humanes com la del plaer o la del dolor. 5.CAÏM: Personatge central. A diferència de la Bíblia, aquí Caïm és un personatge positiu. És desobedient, no accepta impocicions arbitràries i qüestiona tot allò que no comprèn. Discuteix el conformisme dels seus pares i les ordres divines. Té força punts en comú amb l'heroi (artista) modernista. ABEL: és la contrafigura de Caïm: feble, envejós, covard i sense cap mena dimaginació ni voluntat de domini. Acata sense vacil·lar lautoritat i accepta tot allò establert intentant utilitzar-ho en benefici propi. Caïm li inspira enveja i alhora por per la seva força i la seva superioritat; per protegir-sen saixopluga en el pare, que el prefereix a Caïm.

Entradas relacionadas: