Que reflecteix l amor cortes en la literatura

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,99 KB

 

Els jocs Florals: És un concurs que es torna a instaurar des de l'edat mitjana.Les bases de la convocatòria se centraven en el triple lema de <<Pàtria, Fe i Amor >>
Els jocs florals van fer possible un inici de normalització de la dinàmica cultural, per diferents motius:-Van crear un públic assidu al fet literari
-Van fer possible l'aparició de les primeres infraestructures editorials en català.
-Van donar prestigi social a la literatura escrita en català.
-van crear una poètica romàntica i l'aparició de noves generacions de poetes i prosistes ( Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Narcís Oller, Apel·les Mestres . . . )1.
Prova d'establir la diferència entre Romanticisme y Renaixença:
Romanticisme: És un moviment estètic que es va estendre per tota Europa a finals del S.XVIII i principis del S.XIX. Defensava l'imaginació creadora i l'exaltació del sentiment de l'artista.
Renaixença: moviment que emprèn la recuperació de les senyes d'identitat nacional de Catalunya i de llengua literària.2.Que defensen estèticament els autors romàntics catalans?En el camp estètic es van oposar a la rigidesa neoclàssica i van defensar l'originalitat i la imaginació creadora. Van incorporar els conceptes del lleig i el grotesc. Van trencar les barreres entre els gèneres i els estils i van perseguir un art per commoure.3. Cita les raons per les quals els Jocs Florals van fer possible l'inici de la normalització de la cultura catalana.-Van crear un públic assidu al fet literari
-Van fer possible l'aparició de les primeres infraestructures editorials en català.
-Van donar prestigi social a la literatura escrita en català.
-van crear una poètica romàntica i l'aparició de noves generacions de poetes i prosistes ( Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Narcís Oller, Apel·les Mestres . . . )4. Relacions les obres següents, de Jacint Verdaguer, amb episodis concrets de la seva biografia: l'Atlantida, Canigó i En defensa pròpiaDurant tres anys travessa l'Atlàntic amb vaixells de la naviliera del marquès. En aquest temps redacta L'Atlàntida, que guanya un premi extraordinari als Jocs Florals de 1877.
-Les excursions pel Pirineu per documentar-se i escriure Canigó.
-El van obligar per mandar del bisbe Morgades a recloure's al Santuari de la Gleva durant dos anys. Allà va redactar uns articles contra els que calumniaven i el perseguien.  
 En quina llengua solia escriure Ramón Llull?es rellevant perquè?
Català i llatí.Va ser el primer europeu que va escriure en Català i en Arab per que tothom l entenés.
De que tractava la proa de Ramón Lull?
Literatuta i també Filosofia,Teologia,medicina,Física,Astronomia
Quines son les principals obres literaries en prosa de Llull¿
Obres filosòfiques.-El llibre del Gentil e los tres savis.L´Art abreujada d´atrobar veritat
Obres didàctiques.-Llibre de l ordre de cavalleria
Obres literaries.-Llibre d´Evast e Blanquerna.-Llibre de meravelles-Llibre de les bèsties
Digues el nom de les 4 grans cròniques El llibre dels feits Jaume1
La crònica de Bernat Desclac Bernat Escrivà
Ramón Muntaner Ramon Muntaner
Pere3 el Cerimoniós Pere3
Explica breument que es l humanisme i com es manifesta en la literatura catalana?
L humanisme es coneix per la cancillería reial.Etapa caracteritzada per la recuperació de les obres de l antiguitat clàssica en la cual l home es el centre Bernart va ser l autor mes important Lo sommi és l obra amb la cual vol defensar-se de les acuzacions d haver matat al reiROMANTICISME I RENAIXENÇA
Es va estendre a principis del xix la Renaixença moviment cultural i de conscienciació nacionalista potenciat per la nova burgesia industrial.
Entre el punts mes important del programa destacaven:
Descobrir i divulgar els clàssics medievals
Recollir per escrit la literatura de tracicio oral
Codificar i depurar la llengua literaria
Crear literatura
Ideologies i estètica del romanticisme català
Al voltant del romanticisme català hi havia dues tendències:
· Els romàntics liberals com Víctor Balaguer. Eren republicans escèptics, i van adoptar posicions molt radicals en art i política.El grup més conservador sinteressava sobretot per la visió del passat medieval, Joaquim Rubió i Ors.En el camp estètic, es van oposar a la rigidesa neoclàssica i van defensar l originalitat i la imaginació creadora. Van incorporar els conceptes de lleig i van perseguir un art per commoure.1.Què reflecteix lamor cortès en la literatura?
reflecteix ledat medieval en la literatura.2.Quines composicions són típiques de la lírica trobadoresca?
cançó, sirventès, pastorella, albada, dansa i balada.3.Esmenta dos poetes dels segles XIV i XV i cita una traducció o una obra de cadascú Andreu Febrer à Divina Comèdia Jordi de Sant Jordi à Pregoner1.Per què la poesia d Ausiàs March trenca amb la dels poetes anteriors?Perquè és diferent i millor5. Com és la dona dels poemes d Ausiàs March?
Una dona real, individualista que té defectes i virtuts.


Entradas relacionadas: