Resum

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,77 KB

 

Argument:
Explica a grans trets l'acció i com intervenen els principals personatges.
Aquest llibre relata la història de dos obrers. El George, noi espavilat i intel·ligent i, el seu company, Lennie, deficient mental, pura força bruta. Dos homes, que es dirigiren a un ranxo, enviats per una agència de treball.
Trigàren una nit en arribar, degut a que el conductor de l'autobús els va deixar massa lluny del ranxo i també perque el George volia descansar.
Quan arriben al ranxo, els obrers ja havien começat la jornada. Sobre la tarde, quan arriben els treballadors després de carregar ordi, van coneixent-los un a un.
El que volien fer el George i en Lennie era que quan guanyèssin unps quants dólars, podrien comprar una granja per a ells dos sols. Més tard s'ajuntà un altre obrer al somni, el Candy.
Però, la deficiència d'en Lennie per defensar-se més el poc cas que li feia al George, acaba matant sense voler a la dona del fill de l'amo. El Lennie s'escapà i el George, abans que arribès el marit de la dona que volia matarlo, troba a en Lennie i el mata ell mateix. Perque no causés més problemes i perque no fes més mal a les persones, i treient-li, al pobre Lennie, aquella vida tan desgraciada que li esperaba.
Especifica, més detalladament alguna escena que consideris cabdal de l'actuació d'un personatge principal o secundari.
Al principi del llibre, en Lennie agafa un ratolí perqu li agrada tocar molt les coses suaus. Y sense voler, per culpa de les seves mans brutals, el mata. Però, tot i així, segueix volent quedarse el ratolí per poder acariciar-lo.
Exposa un escena on hi aparegui un fet o un elemnt inesperat, interessant..., que aporti arguments que justifiquin els temes que has triat o el final de l'obra.
Al final de l'obra, es veu clarament, que en aquesta societat de sempre, la llei de vida, sempre ha sigut que només sobreviu el més fort. Lennie no sobreviu, perquè no tenia força intelectual, ni capacitat de viure entre la gent que l'envoltava.
Títol:
Comenta o justifica la relació que hi ha entre el títol i el contingut de l'obra, o entre el títol i l'intenció de l'autor.
El títol té referència a una escena on el Lennie té un ratolí mort a la butxaca amagat per poder acariciar-lo sense que s'enteri el George.
Posa un títol diferent i justifica la teva tria.
Somnis, esperança i conills.
La paradoxa del meu títol, es referent als somnis d'en Lennie que sempre hi apareixen conills, l'esperança de tenir un gran camp on cuidar molts conills, i els conills als que el Lennie estava obssessionat.
Crec que aquest títol tan estrany atrauría molt l'atenció del púbic.
Estructura
Plantejament: Del capítol I al III . El camí desde on els deixa l'autobús fins que arriben al ranxo.
Nus : Del III al VII Arriben al ranxo, i ocòrren tots els fets i problemes.
Lennie mata a la dona i s'escapa.
Desenllaç: Capítol VII El capítol on conclueix amb l'assassinat del Lennie.
Personatges
George: Home viu i petit, de cara colrada, els ulls inquiets i les faccions fortes i dures. Tot en ell, era definit: les mans petites i poderoses, els braços prims, el nas fi i ossut.
Lennie: Home enorme, la cara sense forma, els ulls grossos, pàl·lids, amples les corbades espatlles

Entradas relacionadas: