Resum del llibre croniques d'un rei

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,75 KB

 
la concepció de l´amor: pertany a la poesia trovadoresca-ideologia amorosa q caracteritzaba aquesta poesia-, instaura el deseig com a valor en si mateix. Per aixo sempre hi sol haver una distancia respecte a l´objecte amat, xq el deseig es puga aixi prepetuar.canço(poema Amorós),plany(cant de tristesa),sirventes(poema de burla),alba(descriu el disgust de l´enamorat),balada(es un apareat format per refranys).
cronica Jaume I:novel·la radical:xq comença la narració amb el seu naixement, i deixaba de vanda tot el passat anterior;cronica personal:ell es el responsable del seu llibre, no com autor si no cm a dictador a un escriba, la franqesa i el to ironic de molt passatges d´aquest llibre no admeten cap dubte d q an tingut la intervenció del rei;obra única:obra escrita o dictada en ,primera persona, per un rei.
consolidació de la llengua catalana:(fi s.XIII) les cuatre grans croniques i l´obre de Llull van donar lloc a la ccancelleria reial,encarregada de redactar les lleis, les disposicions, les cartes,...Necesaris per al funcionament de la xarxa de relacionsadministratives. Va contribuir a crear un model q tenia el prestigi d´anoomenarse la llengua del rei

Entradas relacionadas: