Resum Lucrècia Joan Ramis

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,1 KB

 

el Segle XVII: el Barroc

el Barroc substitueix l'optimisme del Renaixement per una visió fosca pesimista, i sovint satírica, de l'existència humana. Els temes preferits són la fugacitat de la vida i la vanitat, presos com elements de contrast; també es tracten la lletjor i el dolor. El Barroc va coincidir amb la guerra dels segadors i el flagell del bandolerisme.

francesc Vicent García: el rectode vallfogona una poesia amb abundor d'hipèrbatons

el barceloní Francesc Fontanella: es l'autor de poesia i de teatre. Poemes(a la mort de nise) i teatral (lo desengany)

el Segle XVIII: la il·lustració i el neoclassicisme

la il·lustració és el moviment cultural i filosòfic que confiava en la Raó. El neoclassicisme n'és el vessant estètic i proposa un retorn al món clàssic. Aquest corrents culturals no van tenir-hi gaire influència i la literatura catalana

-el menorquí Joan Ramis: neoclassicisme, que va arrelar amb més força al Rosselló i a Menorca. Va escriure teatre i poesia (la tragèdia Lucrècia)

-Rafael d'Amat i de Cortada, Baró de Maldà (calaix de sastre)

la literatura popular

durant els segles XVI, XVII i XVIII la literatura popular va gaudir d'una gran vitalitat. El poble parlen només en català.

en poesia destacaven els goigs dedicats als sants i a la mare de Déu. Les nadales, les corrandes i les cançons de bandolers i de lladres de Camí ral.

la narrativa popular girava al voltant de la rondalla i la llegenda. Entre les llegendes sobresurt el conte arnau.

pel que fa el teatre, es bàsicament religióes i es classifica en cicles: de nadal, de pasqua, d'alguns sants i de la mare de Déu i bíblic.

Entradas relacionadas: