Resum mirall trencat merce rodoreda

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,61 KB

 

MERCÈ RODOREDA (1908-1983)

Va naixer a Barcelona en un ambient familiar tocat per la literaturai el teatre.La seua obre es sol divider en tres períodes:

-A la primera etapa pertany Aloma; el simbolisme de la novel.La es tracta de la perdua de la pubertat i de lenfrontament amb el mon dels adults.

-A letapa de maduresa s´inicia amb la publicació de Vint-i-dos contes; els temes tractats en els contes son el fracas del matrimoni per la monotonia de la vida quotidiana, la impossibilitat de les relacions d´igual a igual entre homes i dones.Després publica La plaça del Diamant considerada una de les noveles fonamentals de la postguerra, també publica El carrer de les Camèlies, i Jardí vora el mar.

-L´ultima etapa s´inicia amb La meva Cristina i altres contes que implica un canvi pero la incorporació dun mon mític on dominen els personatges masculins, i culmina amb la publicació de Mirall trencat.

La seua obra es caractertza per un profund tractament psicologic dels personatges, una tematica basicament femenina, amb una dona com a protagonista i un estil narratiu poetic carregat de simbolisme.

JOSEP María BENET I JORNET (1940)

Nascut a Barcelona es lautor contemporani que sa dedicate mes intensament al teatre, es donà a coneixer amb Una vella, coneguda olor. Les seues primeres produccions son de caracter realista i expressen conflictes individuals. En les seues obres solen apareixer personatges que amaguen una gran passion interior i que solen fracassar en els seus intents per a integrar-seen un grup social determinat com en Berenaveu a les fosques, Quan la radio parlava de Franco, o La desaparició de Wendy. Ha dedicat part del seu treball a la creació dobres per a infants i adolescents; es el cas de Supertot, També cal destacar la seua carrera com a creador de guions televisius com Nissaga de poder, Temps de silenci i El cor de la ciutat.

Entradas relacionadas: