Romanticisme català

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,92 KB

 

És el poeta + important del s.XIX. El valor ke té com autor és motl alt. Tenia de difrent l'a,bició poetica, viu intensament, el fet de crear i dedicar la seva vida a la poesia. Es dedica a tot tipues de poesia, normalment la lírica. Tratava molts tipus de tema, en narracions, épica, prosa.. El k el fa diferent es el coneixement i intuició del llenguatge.

Romanticisme:Moviment artístic basat en la expresió intensa dels sentiments(amor, mort, llibertat, ràbia...). -viure experiencies intenses.

-Exaltació del Jo: -individualisme/subjectivitat(centre de la seva preocupació)/*Temas: Preocupació social/Amor idealitzat: Gairebé mai és correspost, dona dolça, gairebé celestial i brillant.
-Dolor, pessimisme: sentiments íntims. Frustrat per no ser correspost
-Soledad

Desengany i pessimisme-Autor pessimista exagerat.
-Ansietat: el temps passa massa ràpid(ser *inadaptado)*temes: Malenconia/Enganyo/Ansietat/mort: Suïcidi(no solament en poesia, també en la realitat).

Rebel·lia:Autor rebel(Fuig del món que ho envolta)
*Temps i espai(món ideal)espai llunyà:els situa en una època llunyana(Edat Mitjana, Renaixement)
*Estil: Forma d'expressar-se.
-Adjectius qualificatius/Intensificació del dolor/exclamacions/interrogacions/Hipèrbole:exageració/imatges plàstiques(metàfores, pertorbacions de l'ordre lògic, personificació..)

Entradas relacionadas: