Romanticisme i Realisme a María Rosa

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,78 KB

 
Romanticisme: Les primeres manifestacions de la Renaxença catalana tenen lloc en un moment en que la iteratura i l'art europeus dominats pel Romanticisme, que s'origina a les darreries del segle XVIII i es desenvolupa durant la primera meitat del Segle XIX. (origen Alemanya)
Caract.: El mal del segle; Aixo es manifesta en un estat de malencolia perpetu, amb tendencia al somni. La impostancia del jo; L'escriptor Romàntic reflecteix els seus estats d'anim, amb una certa tendencia per l'analisi del pas del temps i dels records. La cerca de l'evasió; L'escriptor vol fugir d'un present que no li agrada. El valor de la llibertat; L'artista se sent un esser superior, perque la seva sensibilitat li permet copsar una altra dimensió de la realitat. La recuperació del passat dels pobles i la lluita pel seu liberament
La Renaxeça: A partir de la segona meitat del Segle XIX comença un proces de recuperació de la literatura i la cultura catalanes que es coneix amb el nomb de Renaxença.
La poesia: La poesia es el genere amb que comença la Renaxença: Joaquim Rubió i Ors va publicar Poesies, una fita del moviment
Autors: Jacint Verdaguer Va ser ordenat sacerdot. Mes adelant fou capellà de la Compañia Trasatlantica. Aquesta experienciade dos anys li va servir per coneixer l'escenari d'una obra epica en la qual traballava desde feia temps. L'atlantida. Blocs: Poesia Lírica( Pàtria/ Monserrat) y Epica (L'atlantida/ Canigó). Tomas Aguilos: Nascut a Palma, va ser poeta, novelista i periodista, es considerat l'iniciador del Renaixement literari balear. María Aguiló: poeta fiiloleg i bibliograf, Cosí de Tomas Aguiló va néixer a Palma i ana estudiar a Barcelona quan la Renaxença feia el bill. La seva poesia fou agrupada en el volum Poesies completes.
 

Entradas relacionadas: