.Salvador Valldaura en morir deixà la torre a Teresa i no a Sofia. A la nit Sofia...

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,87 KB

 


Anàlisi dels Personatges Principals

En la novel·la “Mirall Trencat” hi apareixen una gran quantitat de personatges principals els quals la seva importància va canviant en cada una de les parts del llibre. Això és degut a que la història abarca la vida d'una família i les seves generacions posteriors i les morts són molt freqüents al llarg de la història.

Així doncs, es poden destacar els següents personatges: La Teresa, el Salvador Valldaura, l'Eladi, la Sofia...

La Teresa és el personatge que més anys viu i está present en la novel·la des de que comença fins la seva mort, al final. Al llarg de la seva vida ha estimat a tres homes, el Nicolau, el Salvador i ja al final al Miquel Masdéu.

El Salvador Valldaura apareix al principi de la novel·la. Coneix la Bàrbara i arriba a estar completament enamorat d'ella, això explica el seu estat trasbalsat en el moment en que la Bàrbara es suicida. Després coneix la Teresa i arriba a estimarla tant com a la Bàrbara, però sempre guardarà un racó del seu cor per a la Bàrbara. El Salvador té una filla, la Sofia, però mor i no arriba a veure el seu casament amb el botiguer, l' Eladi .

La Sofia és un dels personatges més importants de la novel·la. S'arriba a casar amb l'Eladi amb el qual tindrà dos fills: el Ramonet i el Jaume. El Jaume, malauradament mor molt aviat assassinat pels seus germans, el Ramonet i la María. Al final de la història, la Sofia se'n va a viure a França després de la mort de la seva mare Teresa.

L'Eladi Farriols és un noi que treballa en una botiga de roba de Barcelona. Coneix una dona, la Pilar Segura, amb la que tindrà una filla: la María, que mor d'un suicidi, tirant-se de la tulada de casa seva. A la botiga coneix a la Sofia i acaba casant-se amb ella, amb la que tindrà els altres dos fills. Malauradament, morirà al cap d'uns anys de tenir els fills.

Al llarg de la història apareixen nombrosos personatges secundaris som poden ser totes les minyones que van passant per la casa de la Teresa, el notari Riera, la cuinera de la casa: l'Armanda (que és la que es queda amb la casa de la Teresa), el Miquel Masdeu, etc.

Estil

Mirall Trancat pertany al génere de la narrativa, és una novel·la que reflexa la vida d'uns personatges, d'una família rica. Es tracta d'una novel·la dels Segle XX que tan sols intenta entretenir al lector, no té cap tipus de missatge ni ens vol adoctrinar, simplement és d'entreteniment.

El lèxic usat per l'autora Mercè Rodoreda és un lèxic senzill però alhora clar i precís.
Entradas relacionadas: