Satires horaci

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,55 KB

 

Horaci(66-8a.C/viu 58 anys)

·Fou un poeta líric i satíric llati, filli d'un llibert(persona Esclava), no era de família rica pero va estudiar a Roma, Atenas va coneixer a Virgili que va introduir-lo en el cercle de Mecenes, en el que poc a poc va Guanyan la seva amistad. Fou enterrat junt amb Mecenes.

Obres:                                             

1-Sàtires: publicada entre 35a.C i el 28a.C, s'agrupen en dos reculls, l'un de 10 peces i l'altre de 8(en Hexametres). Genere típicament Roma i particularment propici a l'autoretrat. Tracta de "xerrades"(sermons) en que es reivindica la llibertat D'expressió i la polèmica, sigui proposit de qüestions Socials,polítiques,ètiques o literaries.

2-Epodes: en 29a.C: són 17 Poemes amb total de 625 verós. Dels quals 4 són probablement apòcrifs. El tò és El de la invectiva, l'estil es aspre i tens, l'erotisme més cru pot acompanyar Els accents més públics. Com el seu nom indica, els Epodes són escrits en dístics (un vers llarg + un de curt) tipus de versos iàmbics.

3-Carmina:23-12a.C: són 4 Llibres que contenen 38.20,30i15 peces, un total de 3.038versos dels cuals N'hia 6 que són apòcrifs, és en efecte l'obra maestra de la lírica romana.

4-Epístoles:(19a.C o 18 A.C) conte 20 peces (es a dir 1.006 versos) escrit en hexametres, son converses D'aspecte lliure, cartes fictícies adressades a persones precisses, amb un Estil més distes.Entradas relacionadas: