Sunion carles riba metrica

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,94 KB

 
"captiva en el lli,dalt,la testa"(vers 5):la testa és el cap,la túnica la té tota arrugada a lalçada del cap en el procés de despullar-se.Descriu la bellesa de la dona nua en els següents versos.
"Els no-res del silenci que eren adés venturosos còmplices"(vers 11):la dona nua es troba en el silenci,sola en un moment calmat del dia.
"Un cucut canta de sobte innocent.."(versos 13-14):es para per un moment,mirant si algú la veu,somriu al cant del cucut.Es llença al riu i neda en aquella hora tranquila de juny a principis destiu.El jo poètic es perd contemplant la bellesa de la dona.
Conclusió:en el temps en que es va escriure el poema,qui el llegia es quedava bocabadat,amb poca cosa a dir o sense gosar dir-ne res respecte al jo poètic.Ara,probablement el que ens vindria al cap és que el jo poètic es un "pervertit"perquè observa damagat,i probablement sense el consentiment de la dona.
SÚNION (CARLES RIBA)
Anàlisi del context:poema escrit lany 1943,en plena Guerra Mundial.Súnion es un temple però en aquest cas,sobretot,es un símbol.
Anàlisi del contingut:el poeta recorda el temple de súnion.El seu record el dreça.En el moment dadversitat el símbol no canvia.El poeta en cap moment parla malament dell mateix.El temple està mutilat,en ruïnes,amb les columnes sota la mar.Hi ha ressó de sòclates "sota lonada rient" quan el mar es mou,amb les onades,sembla que rigui.SÚNION fa com de far als mariners i també fa de far al poeta(referència en la navegació de la vida).
Conclusió:el poeta saferra a els seus records,Súnion,la cultura clàssica que ladrecen en aquest moment dadversitat.

Entradas relacionadas: