Teatre modernista, Joan puig i ferreter

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,82 KB

 
Santiago Rusiñol: artista modernista per exelència, rebel contra la tradició familiar. Artista bohemi a París. Dinamitzador de les festes Modernistes de Sitges. Col·leccionista d'art assagista, colaborador de l'avenç. Dramaturg poeta, novelista i sobretot pintor. Va néixer a Barcelona 1861, família burg ind textil, 2 pares van morir. El cria l'avi. Estudia pintura i s'enfada. Va anarse a París en el 1889 a conviure amb artistes innovadors, on es va familiaritzar amb el impresionisme. Va prmoure les festes de sitges. Va escriure obres com: L'alegria que passa, el jardí abandonat, cigales i formigues.. Va morir al 1931.
Característiques:  Teatre simbolista: Protagonistes tenen caracter simbolic,  Els decorats ajuden a crear un ambient misteriós i poètic: boscos, boira. Teatre d'art total(decorats...). Temes(llegendes i mites populars). Autors: Maurice Maeterlink( la intrusa es va estrenar a Sitges) i a cat: Adrià gual va seguir els corrents
Teatre d'idees: Els protagonistes son inconformistes i rebels, els temes tractes sobre conflictes socials, enfrontament modernitat i tradició, artista i societat... L'objectiu es crear estat d'opinió.  Henrik Ibsen  i a catalanya Joan Puig i Ferreter.

Entradas relacionadas: